Politie maakt einde aan studentenactie

De politie heeft samen met enkele beveiligers een einde gemaakt aan een studentenactie in de Rotterdamse Beurstraverse. Ruim tweehonderd studenten kropen gewapend met stoffer en blik door de Koopgoot, zoals de winkelstraat in de volksmond wordt genoemd.

Het schoonmaakpartijtje was echter van korte duur. De winkeliers hadden geen belang bij schoonmakende studenten die tijdens hun introductieweek letterlijk door het stof moesten kruipen. "Hier komen mensen om te winkelen", sprak een beveiliger. "Dit is particulier terrein, je kunt hier niet zomaar een ludieke actie uitvoeren", legt een van de opgetrommelde politieagenten uit.

Organisator Roy Masthoff is woedend op de agenten die het feestje zo ruw verstoorden. "Belachelijk, dit was in het kader van maatschappelijk ondernemen, iets positiefs doen voor de samenleving. Om studenten eens te laten voelen wat het is om te werken", zegt hij.

De security meldt echter dat de studenten bezig waren eieren op de grond kapot te gooien. Ook zouden er twee vuilniszakken zijn geleegd, met de bedoeling het afval door de eerstejaars studenten te laten opvegen. Masthoff weerlegt de beschuldiging met de woorden: "Onzin, het ging om één eierdop!"

De heren van de beveiliging waren echter niet gevoelig voor de woorden van de organisatie. "Wegwezen, eieren gooien doe je maar op school."