Student in klaslokaal gemolesteerd

Icoon OnderwijsDrie mannen zijn woensdag een schoolgebouw in Roermond binnengedrongen en hebben in een vol lokaal een 19-jarige student gemolesteerd. Twee mannen hielden het slachtoffer uit Munstergeleen vast terwijl de derde hem vol in het gelaat mepte.

De leerling van de school Gilde Opleidingen liep een gekneusde oogkas en een pijnlijke neus op. Doordat een paar medeleerlingen en docenten zich in de strijd wierpen sloegen de indringers op de vlucht. Leerlingen probeerden hen nog tegen te houden, maar de mannen wisten toch te ontkomen.

Het voorval was een vervolg van een ruzie eerder op de parking bij de school. Daarbij werd een andere leerling door een onbekende man belaagd. De Munstergelener kwam toen tussenbeide, waarop de onbekende hem nog liet weten terug te komen om hem 'vol lood te pompen'. Later verscheen de man met twee handlangers bij de school.

Volgens getuigen droegen twee van de drie indringers een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in de broekband. Wapens zijn echter niet gebruikt. De Munstergelener moest zich in het ziekenhuis laten behandelen en heeft bij de politie aangifte gedaan.

Met dank aan ZoetZuurHapje voor de submit.