Bierverspiller op heterdaad betrapt

Een twintigjarige junk uit Delfzijl dacht het ei van Columbus te hebben gevonden. Gewapend met een grote tas liep hij de buurtsuper binnen, liet voorzichtig een vol Beertenderfustje in de tas glijden en maakte dat hij wegkwam.

In plaats van te genieten van het goudgele sap, gooide hij het kostbare bier weg en leverde het lege fustje in bij de emballage. Zo maakte de bierverspiller elke keer vijf euro buit. Op goede dagen haalde de jongeman tien euro per fustje op, door het fustje vanachter de klapdeuren weer terug te halen en opnieuw in te leveren.

Gelukkig liep de Delfzijler gistermiddag tegen de lamp. Het personeel van de plaatselijke Appie Heijn wist hem op heterdaad te betrappen. "Het viel ons al een tijdje op dat er zoveel fusten verdwenen. We hebben daarom onze camera op die plek gericht en zagen de man met een grote hockeytas zijn ding doen. Aan de kassa grepen we hem in zijn nekvel."

De jongeman bekende al enkele weken bier te verspillen. Tussen de tachtig en honderd fusten heeft hij laten leeglopen. Het statiegeld ging op aan drugs.