Nederlanders overvallen door sneeuw

Icoon BinnenlandsDe zomervakantie is nauwelijks voorbij of de eerste Nederlanders zitten al weer vast in de sneeuw. De hulpverleningsorganisatie SOS International meldde vandaag al meerdere hulpverzoeken te hebben ontvangen van Nederlanders.

De vakantiegangers zijn vooral in de problemen gekomen in Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens SOS International is de eerste sneeuw dit jaar extreem vroeg gevallen en hadden reizigers hier niet op gerekend. "Sneeuwkettingen voor een vakantie in september werden dan ook niet ingepakt", aldus een woordvoerster. Ze noemt het heel bijzonder dat er zo vroeg in het jaar zo veel meldingen binnenkomen. "We hebben dit nog nooit eerder meegemaakt. Een sleepbedrijf waar we mee werken in Oostenrijk meldde enorme drukte. Sleepwagens schijnen af en aan te rijden."

Ook de ANWB kreeg de afgelopen dagen al meldingen van in de sneeuw vastgelopen reizigers in Oostenrijk en Noorwegen. Een woordvoerder noemde het verrassend dat het zo vroeg in het het jaar gebeurt.

Hij verwacht dit weekeinde overigens nog meer meldingen, omdat veel mensen op zaterdag en zondag pas naar huis gaan. "Het advies is alertheid en de aanwijzingen van de plaatselijke autoriteiten op te volgen."