Minder RSI dankzij yogatoetsenbord

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor mensen met RSI-klachten. Dankzij een revolutionair toetsenbord, dat is gebaseerd op yoga, kunnen hun fysieke klachten met ongeveer dertig procent verminderd worden. Het toetsenbord zal deze maand op de markt komen en ongeveer 520 euro gaan kosten.

Het toetsenbord bestaat uit twee helften en staat rechtop. Volgens de ontwerper, Hans te Maarssen, kun je het vergelijken met het vasthouden van een boek. Dit ergonomisch 'YogiType' toetsenbord is geÔnspireerd op het feit dat Yoga beoefenaars lang in dezelfde houding kunnen zitten zonder last van hun spieren te krijgen. Doordat de houding geen spierspanning kost, wordt deze houding als een natuurlijke houding gezien.

Na onderzoek door het Radboud Universiteit van Nijmegen blijkt dat de belasting van de rsi-gevoelige spieren met een derde afneemt. Gedurende de proef hebben negen ervaren typistes tweemaal daags, vier weken lang, een half uur getypt. Tijdens het typen werden door middel van sensoren continu de spanningen gemeten in acht spieren die gevoelig zijn voor RSI. De proefpersonen zouden aanzienlijk minder klachten in de onderarmen, nek en schouders ervaren.
yogatoetsenbord
Tekening van het YogiType toetsenbord