Werkstraf geŽist voor flesverkrachting hockeyjongen

JustitieVoor de Bredase rechtbank is gisteravond tegen een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom een werkstraf geŽist van 240 uur plus een jaar voorwaardelijke celstraf wegens betrokkenheid bij een groepverkrachting van een 17-jarig jongen. De gymnasiumleerling werd vorige herfstvakantie in een vakantiehuisje met een bierfles anaal gepenetreerd door een groep jongeren. Daar werden ook opnamen van gemaakt met een mobieltje die bovendien ook nog eens werden verspreid.

Bij de verkrachting waren vier jongeren betrokken. Het incident gebeurde op een vakantiekamp in Huijbergen. Zowel het slachtoffer als de verdachten kennen elkaar van de hockeyclub.

De 23-jarige verdachte was de enige meerderjarige. Hem wordt vooral aangerekend dat hij als oudste niet had ingegrepen. Ook kreeg hij het verwijt dat hij de beelden niet meteen had gewist. De officier van justitie sprak van een ''misselijkmakende zaak'' waarbij grenzen flink zijn overschreden.

De andere verdachten verschenen gisteren achter gesloten deuren. Tegen hen zijn werkstraffen van 180 tot 200 uur geŽist en voorwaardelijke celstraffen van vier tot zes maanden.

Volgens BN/De Stem waren zowel de verdachten als het slachtoffer dronken. Vier van hen waren leerling van het Rooms-katholiek gymnasium Juvenaat te Bergen op Zoom.

Het slachtoffer zou op de bank in het huisje wakker zijn geworden, doordat hij iets in zijn anus voelde. ''Er bestaat bij mij geen enkele twijfel aan zijn verklaringen. Op het filmpje hoor je hem steeds roepen: 'niet doen, hou op en het doet pijn'. Het filmpje eindigt met een ijselijke gil'', aldus de officier van justitie. De uitspraak is over twee weken.

-
Bericht hersteld: Betrof geen meisje, maar een jongen.
-