ADO-aanhang wil wraak na dood op Beatstad

De harde kern van de ADO Den Haag-supporters wil wraak nemen op beveiligers van The Security Company. Drie bewakers van dat bedrijf zitten vast voor de dood van de 18-jarige Martin Lunenburg, die zaterdag om het leven kwam nadat hij hardhandig een vip-tent op het Beatstad Festival werd uitgezet.

The Security Company voert ook de beveiliging uit in het ADO-stadion. Dit tot grote woede van de fanatieke ADO-fans. Het bestuur van de Haagse club is op de hoogte van de mogelijke wraakactie van de clubaanhang. Men laat echter weten dat er tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen vanavond geen extra maatregelen worden genomen. ''Het is te kort dag om een ander bewakingbedrijf in te kunnen schakelen.''

De ADO-aanhang heeft aangekondigd dat ze de 18-jarige overleden Hagenaar, die ook fanatiek supporter was van ADO, vanavond met een minuut stilte willen herdenken. Na het stille eerbetoon zullen de supporters gedurende de eerste helft geen lawaai maken en op hun stoelen blijven zitten.

Uit een voorlopig sectierapport van het NFI blijkt dat Lunenburg mogelijk door verstikking om het leven is gekomen. De bewakers die vastzitten zijn een 42-jarige man uit Rijswijk, een 24-jarige Papendrechter en een 37-jarige man uit Almere.

De advocaat van de verdachten trekt overigens het voorlopig rapport van het NFI in twijfel. Op zijn verzoek komt er een tweede onderzoek naar de doodsoorzaak. Hierdoor zal het lichaam van Martin voorlopig nog niet worden vrijgegeven.