Ontvoerde Isra gesignaleerd in LibiŽ

Isra van den Burg Isra van der Burg, het dochtertje van de in 2004 vermoorde Marisse van der Burg, leeft en is gesignaleerd in LibiŽ. Eerder werd al aangenomen dat zij daar zou verblijven maar gisteren werd dit officieel bevestigd. De nu 5-jarige Isra werd drie jaar geleden in augustus door haar vader HasŤn Aksema ontvoerd nadat hij de moeder van het kind om het leven had gebracht.

Het Nederlandse programma van de TROS, Vermist, speurt al jaren naar de vermiste kleuter. Zij kwam er door een tipgever achter dat haar vader, die in Nederland tot levenslang veroordeeld is voor de moord op haar moeder, in LibiŽ in de cel zit voor een geheel ander misdrijf. Hij zou verblijven in een gevangenis in Tripoli. Ook kwam zij erachter dat Isra waarschijnlijk bij haar Libische familie is ondergebracht. Zeker is dat zij regelmatig bij de ouders van HasŤn op bezoek gaat.

Deze informatie werd gisteren bevestigd door Peter Tabor, de vertegenwoordiger van het ministerie van buitenlandse zaken in de Libische hoofdstad. Hij stelt dat het ministerie al geruime tijd op de hoogte is, maar dat LibiŽ geen onderdanen uitlevert. De Nederlandse grootouders van het meisje, aan wie het kind officieel is toegewezen, zijn sinds kort ook op de hoogte. Ze mijden echter contact met de media, ze hopen op de ‘stille diplomatie’ van het ministerie.