Nep-Bin Laden vlakbij Bush' hotel

Bin Laden is het vandaag gelukt om langs twee wachtposten van politieagenten te komen. Hij wist zo het hotel in Sydney waar de Amerikaanse president momenteel verblijft op een haar na te bereiken. Gelukkig bleek het hier niet te gaan om de veel gezochte terrorist, maar om een Australische acteur.

Acteurs en medewerkers van het satirische programma 'The Chaser's war on everything' hadden twee motoren en drie auto's gehuurd. Deze werden versierd met de vlag van Canada. Twee politieposten gaven de stoet ruim baan, maar later werd de stoet toch een halt toegeroepen.

De politie heeft de auto's in beslag genomen en elf acteurs en hun collega's gearresteerd. Uit een van de auto's stapte acteur Chas Licciardello, traditioneel gekleed in een wit gewaad en met een lange baard. Het elftal kan ieder een gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden krijgen wegens het betreden van verboden terrein.

De Amerikaanse president Bush is in het land van de kangoeroe om er een top bij te wonen van landen rond de Stille Oceaan. Nog nooit eerder heeft de politie van Sydney zulke strenge veiligheidsmaatregelen in het leven moeten roepen.


Het programma steekt de draak met de veiligheidsmaatregelen