FOK!forum helpt Bowie en z'n maten

Icoon Sitenews - ForumFOK!kers uit het Flora en Fauna forum hebben een actie opgezet om de Dierenopvang Rotterdam te ondersteunen. Enkele weken geleden ontstond het idee spontaan om iets te doen voor de immer overvolle dierenopvangcentra in Nederland. De keuze viel op de opvang in Rotterdam, een van de grootste asiels van het land waar jaarlijks zo'n 2.500 honden en katten worden opgevangen. Voor veel van deze dieren wordt gelukkig snel een nieuw baasje gevonden maar voor anderen duurt het verblijf in de opvang helaas langer. De actie is bedoeld om dat noodgedwongen verblijf wat aangenamer voor de diertjes proberen te maken.

Voor de actie worden spulletjes ingezameld die het asiel goed kan gebruiken. Zachte dekens, handdoeken, speeltjes voor honden of katten en manden voor de dieren. Het hoeft allemaal absoluut niet in nieuwstaat te zijn. Hardplastic zandbakjes, denk aan de bekende schelpen, zijn ideaal te gebruiken als spetterbakje voor de honden. Ook partytenten zijn welkom om de dieren op de buitenweide een beschut plekje te bieden. En tenslotte bestaat er ook altijd een hoge vraag naar extraatjes als hondenkoekjes en kattensnoepjes.

Via het mailadres asielactie@gmail.com worden de spullen ingezameld. Daarna wordt geregeld dat het bij een van de inzamelpunten terecht komt.

Wie geen overbodige handdoeken of manden heeft liggen maar toch iets wil doen kan een donatie overmaken via hetzelfde mailadres. De organisatie en uitvoering wordt geheel door FOK!kers gedaan met als enige doel het leven voor de vele asieldieren wat prettiger te maken. De actie loopt nog tot en met 20 september.

Als naamgever voor de actie was de oudste bewoner van de opvang gekozen, Bowie, een bejaarde maar gezonde en levenslustige kater van maar liefst 17 jaar. Vooral voor oudere dieren is vaak moeilijk een nieuw plekje te vinden. Begin deze week kwam het onverwachte goede bericht dat de mascotte Bowie ging verhuizen naar zijn nieuwe baasje.


Mascotte Bowie

Meer informatie over de actie en het verloop ervan is te vinden in een speciaal topic op het FOK!forum.