Ook John Kraaijkamp nu op theaterwebsite

Na bekende theaterpersoonlijkheden als Wim Sonneveld, Mary Dresselhuys en Ko van Dijk heeft nu ook John Kraaijkamp sr. zijn eigen pagina's op de website eenlevenlangtheater.nl De presentatie daarvan was gisteren in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Bezoekers van de website krijgen een uitgebreid overzicht van het leven en de ruim 65-jarige carrière van de inmiddels 82-jarige zanger, komiek en acteur. Er staan onder meer een biografie en een overzicht van zijn rollen in toneelstukken, televisieprogramma's en zelfs reclamespotjes. Verder zijn er affiches van optredens te zien en uitspraken van collega's over Kraaijkamp te lezen.

Onder de hoogtepunten van de site is de single Droomschip dat de artiest in 1959 opnam met de toen 8-jarige André Hazes, die door Kraaijkamp werd ontdekt. Ook is er een videofragment uit 1958 waarin hij een lied zingt met Rijk de Gooyer, met wie hij vooral in het begin van zijn loopbaan veel samenwerkte. De twee namen onder meer liedjes op en hadden een eigen televisieshow.

Behalve in optredens met De Gooyer was Kraaijkamp onder meer te zien in toneelstukken als King Lear, films als De Aanslag en tv-series als Het Zonnetje in Huis. Zijn laatste rol speelde hij in een begin dit jaar uitgezonden aflevering van het televisieprogramma Kinderen Geen Bezwaar. Kraaijkamp won de Louis d'Or en een Gouden Kalf. Ook zijn de John Kraaijkamp Musical Awards naar hem vernoemd.


Droomschip