Wendy weer weldoenster

Icoon ShowbizzRTL4 posteert presentatrice Wendy van Dijk opnieuw in een rol als weldoenster, zoals ze die destijds ook had in het SBS6-programma Hart In Aktie. Vanaf 19 oktober is ze namelijk te zien in het programma Wendy: Heel Holland Helpt, vertelde een RTL-woordvoerder gisteren.

In die show geven de programmamakers aan vierhonderd willekeurige mensen ieder 1000 euro én de opdracht om daar iets goeds mee te doen voor een ander. Ze mogen dat bedrag overigens ook (op commerciële wijze) proberen te vermeerderen en er daarna charitatieve dingen mee doen. De deelnemers krijgen een videocamera waarmee ze verslag kunnen doen van hun goede daad.

Na haar overstap naar RTL Nederland kwam ze terecht in het genre talentenjachten. Ze presenteerde X FACTOR en gaat de nieuwe reeks Idols aan elkaar praten. Nu komt daar dus het achtdelige weldoenersprogramma bij.

Van Dijk kijkt uit naar de initiatieven van de eerste honderd deelnemers: "Geweldig om de hartverwarmende reacties te zien van de mensen die hun uiterste best gaan doen om iemand een welverdiend steuntje in de rug te geven. Ik hoop van harte dat heel Holland de deelnemers gaat helpen."

Wendy: Heel Holland Helpt kent veel verrassingen. Niet alleen laten wekelijks vijftig mensen het resultaat zien van hun actie, ook worden in de studio elke uitzending vijftig mensen uit het publiek gekozen met dezelfde opdracht: doe iets goeds voor een ander, ervaar het gevoel van geven en geef dit door.