CMO tegen boycot vanwege Wilders

BinnenlandsHet Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft middels een ingezonden brief in de Egyptische krant Al Ahram het Egyptische parlement opgeroepen af te zien van een boycot tegen Nederland. Een aantal parlementariërs had hiertoe opgeroepen na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over de Koran, waarin hij een verbod bepleitte omdat het een ''fascistisch boek is wat te vergelijken is met Adolf Hitlers Mein Kampf''.

Volgens het CMO vertegenwoordigt Wilders Nederland niet en staat het Nederlandse volk ''niet in zijn geheel achter zijn anti-islam houding''. Het contactorgaan wijst de Egyptenaren er ook op dat veel democraten, politici en opiniemakers afstand hebben genomen van de uitspraken van Wilders. ''Zij zien het als een onverklaarbare haat tegen de islam en moslims. Geert Wilders staat in Nederland bekend als een haatzaaier die op de gevoelens van mensen inspeelt.''

Het CMO vindt dat een boycot betekent dat het Nederlandse volk gestraft wordt voor wat één persoon heeft gedaan. ''Escalatie en in welke vorm dan ook dient helaas mensen zoals Geert Wilders'', zo besluit het orgaan de open brief.



CMO: Wilders staat bekend als een haatzaaier

Met dank aan Lasta voor de submit.