'Pentagon plant luchtaanvallen Iran'

Icoon OorlogVolgens de Sunday Times heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie zeer uitgewerkte plannen voor een grootschalig luchtoffensief tegen Iran.

Veiligheidsexpert Alexis Debat, tevens directeur terrorisme en nationale veiligheid, meldde dit in een interview met de Sunday Times. "Het gaat niet om precisiebombardementen, maar om het uitschakelen van het gehele leger van Iran", vervolgt hij.

Volgens Debat heeft het Pentagon plannen gemaakt waarbij meer dan 1200 doelen in Iran zijn geÔdentificeerd. Het zou niet meer gaan om 'precisiebombardementen' tegen nuclaire installaties, maar om een grootschalig "shock en awe" bombardement tegen het gehele Iraanse leger. Volgens Debat zal de reactie van de Iraanse leiding bij zo'n dergelijke aanval toch identiek zijn. "Dat is dus een legitieme strategische overweging"

Iraanse nuclaire programma
Deze aanvalsplannen passen prima in de toenemende spanningen rondom het Iraanse nucleaire programma. Ondanks positieve berichten van het Internationaal Atoomagenschap IAEA, over de Iraanse medewerking, zijn de Amerikanen argwanend. Volgens de Amerikaanse president George W.Bush probeert Iran opnieuw tijd te winnen met 'gedeeltelijke medewerking' en probeert Teheran het hele Midden-Oosten op de rand van een 'nucleaire holocast' te brengen. Bush meldde onlangs dan ook Iran aan te pakken voor het te laat is. Ook de Europese Unie heeft al diverse malen zijn bezorging geuit over het Iraanse nucleaire programma en het 'spelletje' dat Iran al jaren lijkt te spelen. Vandaag maakte de Iraanse president nog bekend dat zijn land over meer dan 3000 centrifuges beschikt en doorgaat met zijn nuclaire politiek.

De VS probeert met deze keiharde lijn ook een signaal aan de leden van de VN-Veiligheidsraad af te geven. Hiermee hoopt Washington nieuwe, zwaardere sancties tegen Iran te kunnen instellen. Sinds de inval van de VS in Irak ligt Teheran vaak genoeg onder vuur en beschuldigd Washington Iran regelmatig. Diverse bronnen spraken al eerder dit jaar van een mogelijke aanval op Iran

Commandant Revolutionaire Garde Iran vervangen
Eerder vandaag werd ook bekend dat de commandant van de Revolutionaire Garde, het machtige ideologische leger van Iran, door Teheran is vervangen. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie zaterdagavond laten weten. Washington beschuldigd dit leger er van verantwoordelijk te zijn voor steun aan opstandelingen in Irak en men twijfelt er dan ook over om de Revolutionaire Garde op de lijst van Buitenlandse terroristen organisaties te zetten.

IsraŽl
Mocht het zover komen dat Teheran een atoombom kan produceren en alleen militaire middelen Iran daar nog van kunnen afhouden, wil de VS snel en overweldigend toeslaan. De troepenopbouw in de Perzische golf gaat dan ook door. Eerder waarschuwde IsraŽl al dat het geen Iraanse atoombom zou toestaan en eventueel eigenhandig aktie onderneemt, als de VS dit niet doet.

Meer informatie en ook een pittige discussie over een mogelijke aanval op Iran vind je hier --> Roadmap to War with Iran

Met dank aan Aka-Zigor en pberends voor de submit.