Wedstrijd lekkerste kattenvleesrecept

De meningen in Australië over de wedstrijd wie het lekkerste gerecht kan maken met kattenvlees zijn verdeeld. Origineel is de wedstrijd zeker. Er is zelfs sprake van een kattenstoofpotje.

In het snikhete land wemelt het er van de verwilderde katten. Miljoenen van die beesten overspoelen het land. De jagende ex-huiskatten maken het leven van andere kleine dieren zo zuur, dat deze met uitsterven worden bedreigd. Daarom mogen de katten dan ook worden afgeschoten.

In het plaatsje Alice Spring heeft men onlangs een wedstrijd gehouden voor een kattenstoofpot. Volgens kenners smaakt het vlees van Minoes naar een kruising tussen kip en konijn. Een vrouw liep van tafel en spuugde vol walging het volgens haar te taaie vlees uit.

Volgens de bedenkster van de receptencontest zouden de Aussies meer dieren moeten eten die overlast veroorzaken. Zo zouden duiven en kamelen volgens haar het haasje moeten zijn.

Volgens de kattenhaatster smaakt een poes het allerlekkerst als het vlees in kleine blokjes donkerbruin wordt gebakken. Voeg er voor de smaak wat limoengras, zout, peper en wilde perziken aan toe. Laat het geheel dan vijf uur sudderen en voeg dan nog meer binnenlandse vruchten toe.

Overigens is het niet uniek om kat te eten. De oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, eten al vele jaren geroosterde katten.

Australische wetenschappers waarschuwen voor het eten van gebraden kat. De beesten zouden ongezond zijn, en vol zitten met onbekende ziekten en bacteriën.


He FOK!ker, is je kat nog buiten?