Senator stapt op na seksschandaal

Icoon AmerikaDe in ongenade gevallen Amerikaanse senator Larry Craig stapt op. De invloedrijke Republikein, die verwikkeld is geraakt in een seksschandaal, maakt zaterdag officieel bekend dat hij uit de Senaat stapt, maakte de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag bekend.

De conservatief Craig wil op 30 september officieel opstappen, vertelde een anonieme Republikein uit diens thuisstaat Idaho de omroep. Collega's riepen hem de afgelopen dagen al op de eer aan zichzelf te houden. Craigs woordvoerder wilde het nieuws bevestigen noch ontkennen. Wel meldde hij dat later op de dag een persconferentie volgt.

Amerikaanse media smullen al dagenlang over de affaire. De partijgenoot van president George W. Bush zou op een openbaar toilet op een luchthaven seksueel contact hebben gezocht met een andere man, die echter een agent in burger bleek. De 62-jarige Craig bekende schuld en betaalde een boete van omgerekend 370 euro wegens onzedelijk gedrag. Toen zijn veroordeling in de media kwam, trok hij zijn verklaring evenwel weer in.
Senator stapt op na sexschandaal