Bejaarde Tukker start moslimpartij

Icoon Politiek"Het is de hoogste tijd dat ook het geluid van de moslim doorklinkt in de politiek." Dat is de mening van de 79-jarige Enschedeër Jan Vink. De ex-beroepsmilitair, ex-kolensjouwer, ex-chauffeur en ex-papierfabriekdirecteur heeft officieel de Nederlandse Moslim Partij opgericht. "We willen aan alle verkiezingen gaan meedoen", zo stelt de tot de islam bekeerde Tukker strijdbaar.

Vink, van huis uit gereformeerd, trad twee jaar geleden voor het oog van de camera van de Nederlandse Moslim Omroep in een Hengelose moskee toe tot het moslimgeloof. Hij kondigde de nieuwe partij al eerder aan, maar door gezondheidsproblemen heeft de formele oprichting pas onlangs plaatsgevonden. De Enschedeër betaalt vooralsnog alle kosten uit zijn eigen kapitaal. Voor meer financiële steun wil hij aankloppen bij 'alle moslimstaten'. Volgens Vink is de Nederlandse Moslim Partij meer dan ooit nodig. "Neem Wilders, die kan onder het mom van vrijheid van meningsuiting van alles en nog wat roepen. Hij wil zelfs de koran verbieden."

Eerdere pogingen om in Nederland een politieke partij met een islamitische of Arabische grondslag op te richten liepen overigens op niets uit, of haalden bij verkiezingen nauwelijks stemmen.

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.