Koppige Grunneger sloopt stoep

Een man uit het Groningse dorpje Oostwold is een echte stijfkop. De man haalt telkens de klinkers uit de stoep voor zijn woning, omdat de gemeente het geluidsarme asfalt heeft vervangen door klinkers.

Telkens maakt de gemeente het stoepje weer keurig dicht, waarna de boze Groninger Jan Hoving de boel weer openbreekt. De gemeente is het getouwtrek zat en brengt de onkosten sinds kort in rekening bij Hoving.

De ruzie tussen de gemeente en Hoving is al een poosje aan de gang. Zo had de boze man de klinkers in zijn straat onlangs nog vervangen door plantjes. Dit was net voordat de man met vakantie ging. Omdat de gemeente bang is voor schadeclaims vanwege valpartijen, komt telkens een stratenmaker opdraven om het stoepje voor Klinkerstraat 104 te herstellen.

Hoving is namelijk bang dat de grijze stoeptegels gauw verzakken. Ook is hij bang dat langsrazende vrachtwagens zijn huisje grote schade toebrengen. De beste man heeft pas weer twee plantjes voor zijn huis gezet. De stoeptegels heeft hij voor zijn deur opgestapeld.

De gemeente dreigt nu juridische stappen tegen Hoving te ondernemen. De burgemeester verklaarde tegenover RTV Noord niets tegen burgerlijke ongehoorzaamheid te hebben, maar Hoving is wat hem betreft te ver gegaan.


Altijd lastig, plantjes tussen de tegels