Vrachtwagen stort van viaduct A73

Icoon OngelukOp de snelweg A73 ter hoogte van Nijmegen is een vrachtwagen van een viaduct gestort. Het voertuig kwam terecht op een fietspad en de vrachtwagenchauffeur raakte daarbij bekneld. Volgens de politie is de chauffeur inmiddels bevrijd uit zijn voertuig en overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het ongeval waren nog vier andere vrachtwagens betrokken. Een chauffeur zag een file te laat en botste op de vrachtwagen voor hem. Een andere chauffeur knalde met zijn vrachtwagen zo hard op zijn voorganger, dat die van het viaduct af stortte. Een van de chauffeurs zit nog in zijn voertuig bekneld en de traumahelikopter is ter plaatse.

Het verkeer wordt op dit moment omgeleid via de A2 langs Eindhoven. Andere mogelijkheden zijn er niet omdat er geen andere snelwegen aansluiten op de A73 tussen Venlo en Nijmegen. Het verkeer ondervindt veel hinder van het ongeval en de afsluiting en omleiding zal zeker nog uren duren, meldt de politie.

Update 17.49 uur
De chauffeur van het laatste voertuig is inmiddels bevrijd door de hulpverleners. Hij is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Het verkeer ondervindt nog steeds veel hinder van het ongeluk. Op het moment van schrijven staat er 13 kilometer file op de A73, tussen Haps en Dukenburg.


De vrachtwagen kwam terecht op een fietspad.