Agent leent politiebusje uit voor feestje

Een politieagent uit Soest die afgelopen weekend zijn politiebusje heeft uitgeleend aan een stel feestvierende vrouwen, moet op het matje komen bij de korpsleiding. Dat heeft een woordvoerder van de Utrechtse politie vandaag bekendgemaakt. De politie reageert hiermee op een filmpje op internet dat massaal wordt bekeken.

In het filmpje is een politiebusje te zien, dat met loeiende sirene komt aanrijden op het terrein van de Gildefeesten te Soest. Als het busje tot stilstand komt, stappen tien vrouwen uit. Deze zijn verkleed als politieagentes met korte, sexy rokjes. De dames hopen met deze verkleedpartij in de prijzen te vallen in de categorie 'originaliteitsprijs'.

De politiewoordvoerder heeft vandaag laten weten dat een politiebusje alleen voor serieuze doeleinden mag worden gebruikt. De dames zouden het busje via een politieman hebben geregeld, zo meldt hij. De agent heeft 'vergeten' hiervoor toestemming te vragen aan zijn leidinggevende. De betrokken agent zal voor dit vergrijp een berisping krijgen. "In voorkomende gevallen willen we best onze spullen uitlenen. Maar het lijkt me duidelijk dat het in dit geval niet de bedoeling was", zo laat de zegsman weten.