'Oh my god' South Park goes Digital

Icoon TelevisieEindelijk is het dan zover! Liefhebbers van de roemruchte tv-serie Southpark kunnen zich binnenkort verheugen op allerlei nieuwe gadgets. Stan, Kyle, Eric en Kenny zullen dan ook digitaal te zien zijn met behulp van mobiele telefoons, game-consoles en het internet. Hiermee hopen de makers van Southpark, Matt Stone en Trey Parker, hun hitserie nog meer bekendheid te geven en ook aan de wensen van de kijkers tegemoet te komen.

De makers van de tv-serie Southpark hebben een deal gesloten met Viacom, die voor hun de verspreiding en ontwikkeling grotendeels voor zijn rekening zal nemen. Tevens is er een deal gesloten dat er drie nieuwe seizoenen van Southpark zullen volgen, die vervolgens op Comedy Central te zien zullen zijn. Hierdoor zal Southpark in elk geval tot 2011 te zien zijn.

"Dit is geweldig!Op deze manier kunnen we fans ook via mobiele telefoon, internet en spelcomputers beledigen! Er gaat een hele nieuwe wereld open!", aldus Producer Matt Stone. Ze hopen ook dat fans de nieuwe afleveringen op de site zullen gaan bekijken. Een woordvoerder van Viacom, Doug Herzog, verklaarde voor de pers:"De voortzetting en de uitbreiding van ons bestaande samenwerkingsverband gaat grote gevolgen hebben voor ons, voor Southpark, voor Comedy Central, maar zeker voor de fans."

Volgens de New York Times zou de waarde van de nieuwe deal ruim 75 miljoen dollar bedragen. De opbrengst zou volgens de krant dan 'fifty-fifty' tussen de producenten en Viacom worden verdeeld.
Het digitale deel van Southpark zal begin volgend jaar gelanceerd worden op de website www.southparkstudios.com. Daar zullen dan ook de nieuwe afleveringen te zien zijn.

Sinds de lancering van Southpark in 1997 is de serie uitgegroeid tot het kijkcijferkanon van Comedy Central. Huidige afleveringen trekken dan ook gemiddeld 3 miljoen kijkers.

Meer over South Park is te vinden op het forum
Met dank aan Frutsel voor het herschrijven van dit nieuwsbericht