Noorderzon zeer goed bezocht

Icoon TheaterRuim 125.000 mensen hebben in elf dagen tijd het culturele festival Noorderzon in Groningen bezocht. De organisatie, die vooraf had gerekend op ongeveer 100.000 bezoekers, stelde zondag na afloop vast dat het 'drukker dan ooit' was in het Noorderplantsoen waar het festival plaatshad.

"Dat het op alle fronten zo'n succes zou worden, had niemand kunnen voorzien", liet de organisatie weten. Op verscheidene locaties in de Groningse binnenstad waren vanaf 16 augustus honderden concerten, theatervoorstellingen en andere optredens te zien. Een groot deel van het programma was gratis. De voorstellingen waar voor betaald moest worden, trokken ongeveer 25.000 bezoekers.

Zowel Nederlandse als internationale artiesten van diverse pluimage maakten hun opwachting op het Performing Arts Festival: van de lokale helden Meindert Talma& The Negroes tot het Australische Back to back Theatre, bestaande uit acteurs met een verstandelijke handicap. Naast muziek en theater kon het publiek zich vermaken met dansvoorstellingen, circusacts, installaties en videokunst.

Het Utrechtse cross-over viertal C-mon& Kypski sloot de zeventiende editie van Noorderzon zondagavond af met zijn mix van rock, hiphop en wereldmuziek.