Vliegveld te koop

Icoon OpmerkelijkAltijd al een vliegveld willen hebben? Nou er staat er één te koop. Vliegveld Seppe in het West-Brabantse Bosschenhoofd staat voor 1,5 miljoen euro te koop.

De exploitatie van het vliegveld word door de eigenaren, West-Brabantse gemeenten en de Kamer van Koophandel, niet langer gezien als een overheidstaak en daarom willen ze het verkopen. Iedereen mag er op bieden maar het mag niet te veel veranderen, de kwaliteit van het bod telt zwaarder dan de opbrengst.

Projectontwikkelaars met grote plannen voor het terrein hoeven echter zich niet druk te maken, bevestigt Willem Jonkman, directeur van makelaarsbedrijf DTZ Zadelhoff. "In feite gaat het om een landingsbaan en een verkeerstoren op een lap grond van 17 hectare. De hangars staan onder erfpacht." Erg veel geld valt er niet te verdienen. Het belang van de gebruikers staat voorop bij de gemeenten.

De gebroeders Laurens, horeca-ondernemers uit Breda, hebben wel intresse in het vliegveld. Niet om er een grote uitgaansgelegenheid te maken. "Wij zijn hier omdat we vrezen voor het voortbestaan van het vliegveld", verklaart Laurens. "Ik verwacht niet dat met de exploitatie veel valt te verdienen, maar een hobby mag geld kosten. We zijn fervente parachutespringers. En we willen nog weleens het vliegtuig nemen naar Texel of Ameland. Dat wordt een steeds interessanter alternatief voor de auto."

De broers denken er aan om een consortium van kopers op te richten. De makelaar denkt dat daar wel belangstelling voor is, "Er lopen hier heel wat hobbyvliegers rond die het heft in handen willen nemen. dus wie weet."Ongeveer 30 potentiele potentiële kopers hebben al informatie over de verkoop aangevraagd. Zij hebben tot 12 oktober de tijd om hun bod, en vooral hun plannen met Seppe, in te dienen. Vervolgens verwachten de huidige eigenaren nog dit jaar de verkoop te kunnen rondbreien.

Subheader
Te koop: vliegveld Seppe.