Amerikaanse miss niet al te snugger

Het is een gegeven dat de kandidates voor een Missverkiezing slechts zijn geselecteerd op hun uiterlijk. Intelligentie doet niet ter zake. Dit werd weer eens bewezen door een deelneemster aan de Miss Teen USA verkiezing, de Amerikaanse missverkiezing voor jonge vrouwen tussen de vijftien en negentien jaar.

De achttienjarige Lauren Caitlin Upton, die de staat South Carolina vertegenwoordigde, viel tijdens de vragenronde lelijk door de mand. Op de vraag waarom maar weinig Amerikanen hun land kunnen aanwijzen op de wereldkaart, antwoordde Upton: "Ik denk persoonlijk dat Amerikanen dat niet kunnen omdat sommige mensen geen kaart hebben"

De blondine kon het ook niet nalaten haar idealen te uiten. Ik denk dat ons onderwijs, zoals in Zuid-Afrika en Irak...", mompelde ze raadselachtig. Hierna sprak ze haar idealen hardop uit. "Ik denk dat ons onderwijs in de Verenigde Staten de Verenigde Staten moet helpen of Zuid-Afrika en Irak en de Aziatische landen, zodat we onze toekomst kunnen opbouwen."

De tienermiss greep jammerlijk naast de titel Miss Teen USA, haar originele betoog ten spijt. Hilary Carol Cruz, die uitkwam voor de staat Colorado mag nu een jaar het felbegeerde kroontje dragen.


Een filmpje van het betoog van de miss