'Maddie stierf in appartement door ongeluk'

Icoon BuitenlandsMadeleine McCann is niet vermoord, maar omgekomen door een ongeluk. Ook is ze reeds in het appartement overleden. Dat is de voorlopige conclusie die de Portugese politie trekt. Het vierjarige Britse meisje verdween op 3 mei 2007 uit het appartement van haar ouders terwijl deze in de buurt dineerden.

De vader van het meisje denkt nog altijd aan een ontvoering naar Spanje, mede doordat de politie in dat land actief op zoek is in Cartegna, na een melding van twee vrouwen die het kind in het gezelschap van een man zagen bij een benzinepomp.

De ouders van het meisje is door de politie gevraagd in Portugal te blijven, dit in het belang van het onderzoek. Doordat ze door het geld voor de zoektocht heenraken overwegen deze echter terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk. Eerder gaven ze nog aan Portugal niet te willen verlaten zonder Madeleine.

De politie wacht nog een reeks bloedtesten af. Eerder in het appartement aangetroffen bloedsporen bleken niet van Madeleine te zijn, maar onduidelijk is nog van wie het wel afkomstig is. Een groot dagblad meldde dat één van de vrienden van het echtpaar McCann verdacht zou zijn, maar dat wordt door de politie weersproken.

Behalve Madeleine hebben de McCanns ook een peutertweeling, Sean en Amelie. Zij willen de kleintjes vertellen over de verdwijning van hun oudere zus. De ouders hopen de kinderen een zo normaal mogelijke jeugd te kunnen geven.

Madeleine: 'niet ontvoerd'
Madeleine McCann: 'niet ontvoerd'


Lees ook op het forum
Met dank aan fiat126, stein83, Omphalos en Svantovit voor de submit.