Verdachte mishandeling Jami aangehouden

Icoon MisdaadDe politie Haaglanden heeft donderdag een 17-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de mishandeling van Ehsan Jami. De tiener uit Leidschendam zou Jami op 4 augustus in Voorburg hebben geslagen en geschopt.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend. De politie kwam de verdachte op het spoor door informatie van Jami, voorman van het comité van ex-moslims. Het OM sluit niet uit dat nog meer mensen worden aangehouden.

De Leidschendammer moet vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen op verdenking van openlijk geweld. Jami, die namens de PvdA in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg zit, werd na een bezoek aan de supermarkt opgewacht door drie mannen van allochtone afkomst. Daar werd hij tot twee keer toe aangevallen en uitgescholden. Het was al de derde keer in korte tijd dat Jami werd belaagd.

De 22-jarige Iraniër wil met zijn comité afvallige moslims helpen en taboes in de moslimwereld over huiselijk geweld en schending van mensenrechten op de agenda zetten. Jami werd vorige week overgebracht naar een zwaarbeveiligde woning, omdat hij sinds de mishandeling in Voorburg meermalen met de dood bedreigd is.

Jami

Verdachte mishandeling Jami aangehouden.