Wagenmakers stapt uit musical voor God

Icoon ShowbizzLinda Wagenmakers, bekend van o.a. Miss Saigon en Love me just a little bit more, stopt om persoonlijke redenen met haar rol als Sis in de 'freakmusical' Shhh...it Happens!. Dat bracht de leiding van die productie donderdag naar buiten.

Het is nog niet bekend wie de rol van Wagenmakers gaat overnemen. Shhh...it Happens! vertelt het verhaal van een bende losgeslagen freaks in een verlaten attractiepark. De productie is gedurende vier maanden vijf keer per week te zien in het Amsterdamse Panama Theater.

Op haar website schrijft Wagenmakers dat de pittige musical niet langer te combineren was met haar geloof. Ze is lid van de pinkstergemeente en zocht de afgelopen week haar toevlucht tot gebeden om te bepalen of ze moest doorgaan met Shhh...it Happens! Ze deed dat ook omdat haar rol voor veel ophef zorgde in de christelijke gemeenschap. Uiteindelijk besloot ze te stoppen, omdat ze bijvoorbeeld in één lied moet vloeken.

"Ik ben een actrice en actrices vertellen verhalen. Ze verworden niet tot wat ze uitbeelden", verdedigt ze op haar webadres haar aanvankelijke keuze om mee te doen met de show. "Maar dat betekent niet dat ik dat ben", refererend aan haar personage. "Om een personage neer te zetten moet je de taal van diegene spreken."

Omdat ze begin dit jaar een gospelalbum heeft opgenomen, voelde ze een extra verantwoordelijkheid richting God om uit de musical te stappen. De regisseur van het stuk zou haar keuze begrijpen. "Ik wil niet tussen jou en een hogere macht in komen te staan", zou hij haar hebben gezegd.

Linda Wagemakers

Wagenmakers stopt om vloek.