Nieuwe Spyker komt niet door crashtests

Icoon Formule 1Het formule 1-team van Spyker heeft een flinke tegenslag te verduren gehad. Het team zal dit weekeinde namelijk niet kunnen rijden in een vernieuwde versie van hun auto tijdens de Grote Prijs van Turkije. De nieuwe wagen zou een stuk sneller moeten zijn dan de wagen waarin het team nu rijdt, maar is volgens de autosportbond FIA nog niet veilig genoeg.

Iedere formule 1-wagen wordt, voordat hij het circuit mag betreden, onderworpen aan enkele crashtests. Als de auto veilig genoeg wordt bevonden, krijgt het team groen licht om deze te gebruiken. Dit was bij de B-versie van de Spyker niet het geval.

Technisch directeur van het team, Mike Gascoyne, laat weten erg teleurgesteld te zijn. "Het is ontzettend jammer om de entree van de nieuwe auto uit te moeten stellen. Helaas bleek vorige week dat de achterkant van de auto niet veilig genoeg was."

Volgens Gascoyne komt het niet mogen rijden met deze auto door het gebruikte materiaal. Bovendien wist Spyker de FIA niet te kunnen overhalen door andere oplossingen aan te dragen. "Deze crashtests zijn zeer streng en je komt er niet zomaar doorheen", sprak Gascoyne. "We hadden echter geen problemen verwacht, omdat de structuur bijna identiek is aan die van de A-specificatie. We denken wel dat we de oorzaak van het probleem hebben gevonden en dat we de test volgende week wel kunnen doorstaan."

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport.


Met dank aan Schaberg voor de submit.