Julien C. ontkent schoolmoord Hoogerheide

Icoon JustitieVerdachte Julien C. blijft overtuigd volharden in zijn ontkenning dat hij de moord op de 8-jarige basisscholier Jesse Dingemans in Hoogerheide heeft gepleegd. Voor de rechtbank in Breda legde hij vanochtend uit wat er volgens hem op 1 december in het dorp is gebeurd.

De 23-jarige verdachte verklaarde dat hij alleen op de basisschool was om zijn halfbroertje op te halen. Julien C. is naar eigen zeggen op vrijdagochtend 1 december vorig jaar van Den Haag naar het huis van zijn moeder in Hoogerheide gegaan. Hij kreeg daar bezoek van drie mannen die hem wegens een openstaande schuld van ongeveer 5.200 euro bedreigden en mishandelden. Ze dreigden bovendien zijn halfbroertje iets aan te doen.

Het viertal is naar een zandvlakte in Ossendrecht gereden waar C. weer zou zijn mishandeld. Een van de mannen is korte tijd vertrokken en de verdachte vreesde dat hij op weg ging naar de basisschool om zijn dreigement kracht bij te zetten.

C. wist aan zijn belagers te ontkomen en haastte zich naar de school uit vrees voor het welzijn van zijn halfbroertje. Hij arriveerde daar naar eigen zeggen tegen het middaguur, hij heeft het jongetje meegenomen en is daarna aangehouden. De verdachte vermoedt dat één van de mannen Jesse Dingemans heeft aangezien voor zijn broertje en de jonge leerling heeft vermoord.

Voor justitie de enige verdachte
Het Openbaar Ministerie (OM) ziet C. echter als enige verdachte. Twee van de drie personen die C. de schuld geeft, hebben een waterdicht alibi. De derde is niet gevonden.

Op de jas van de verdachte is bovendien bloed van het slachtoffer gevonden. En in een vuilniszak die werd aangetroffen in de buurt van de woning van zijn moeder in Hoogerheide werden ook nog eens spullen gevonden met DNA van de 8-jarige. In de plastic zak werd ook een mes aangetroffen.

De rechtbank in Breda heeft twee dagen uitgetrokken voor de rechtszaak.



C.: 'Ik ben onschuldig'