Henry en Beckham 'vijanden van de islam'

OpmerkelijkTopvoetballers Thierry Henry (FC Barcelona), Wayne Rooney (Manchester United) en David Beckham (La Galaxy) worden in een videoboodschap van Al Qaeda bedreigd met de dood. Dat schreef het Spaanse dagblad AS gisteren. De video verscheen op een website die gebruikt wordt door aanhangers van Osama bin Ladens terreurbeweging.

Op de video zou onder meer te horen zijn dat de drie topvoetballers ''vijanden van de Islam'' zijn. De clubs van de spelers hebben nog geen mededelingen gedaan over de bedreigingen.

Overigens worden in het filmpje ook de zangers Justin Timberlake en Snoop Dogg afgebeeld als terroristisch doelwit. Zij hebben net als de voetballers ''slechte invloeden op de moslimjongeren''. Volgens de video zijn moslims met een passie voor sport of muziek ''klaar voor de hel'', net zoals de ''ongelovigen'' die hen verafgoden.

Het geluid bij de video was een recente preek van een jonge militant in Londen die gelinkt wordt aan de radicale imam Omar Bakri Mohammed. Die laatste mag Groot-Brittannië al een tijdje niet meer in. De beelden waren ook te zien op YouTube, maar zijn daar inmiddels verwijderd.Spaans nieuwsitem over de dreigementen

Met dank aan paultjuhhh voor de submit.