Rechtbank behandelt schoolmoord Hoogerheide

Icoon MisdaadDe rechtbank in Breda behandelt donderdag de rechtszaak tegen Julien C., verdacht van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans op zijn basisschool in Hoogerheide. De 23-jarige ontkent zijn betrokkenheid, maar hij is voor justitie de enige verdachte.

En het bewijs tegen de voormalig reclasseringsklant heeft zich langzaam opgestapeld. Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt C. ervan dat hij de basisscholier op vrijdagochtend 1 december heeft doodgestoken in een klaslokaal van de Klim-Op basisschool in Hoogerheide. De verdachte erkent dat hij op de school is geweest, maar hij beschuldigt drie andere mannen van de moord. Twee van die drie personen hebben echter een waterdicht alibi. De derde is niet gevonden.

Op de jas van de verdachte is bloed van het slachtoffer gevonden. En in een vuilniszak die werd aangetroffen in de buurt van de woning van zijn moeder in Hoogerheide werden bovendien spullen gevonden met DNA van de 8-jarige. In de plastic zak werd ook een mes aangetroffen. Over eventuele sporen op het wapen heeft justitie nog niks losgelaten.

Julien C. is in de afgelopen maanden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De uitkomst daarvan is nog niet eerder bekend geworden. De verdachte laat zich donderdag bijstaan door de bekende advocaat Gerard Spong. De rechtbank in Breda heeft twee dagen uitgetrokken voor de rechtszaak.