Imam beticht van verkrachting

Icoon BinnenlandsHet openbaar ministerie heeft bij de rechtbank in Den Haag twee jaar cel geëist tegen een imam van een Goudse moskee die geprobeerd zou hebben een gelovige te verkrachten. De gebedsvoorganger zou de jongeman bedwelmd hebben met een slaapmiddel, maar het slachtoffer werd net op tijd weer wakker.

Het slachtoffer had het avondgebed overgeslagen en liep 's avonds de imam tegen het lijf bij een sportschool. Ter compensatie van het gemiste gebed stemde de jongen er mee in om met de imam mee te gaan naar de moskee. Op de kamer van de imam zou hij iets te drinken hebben gekregen waarin een slaapmiddel was gemengd. Toen hij later op het bed van de imam wakker werd, boog de geestelijke zich over hem. Hij zou de onderbroek van de jongeman al naar beneden hebben getrokken.

Forensisch onderzoek toonde aan dat er een slaapmiddel in de urine van het slachtoffer zat, De aanklager achte daarmee bewezen dat de imam de jongen wou verkrachten.

De imam was niet op de zitting gister, hij is twee maanden geleden al door de IND naar Marokko uitgezet. Volgens zijn advocate is de imam zelf een slachtoffer. Hij zou een slachtoffer zijn van een machtsstrijd tussen een gematigde stroming en een groep fundamentalisten. Ook zou de moskee niet meer op willen draaien voor de kosten van een ziekenhuisbehandeling van de imam.
De imam had zich ook verdacht gedragen door te vluchten naar een hotel in Roelofarendsveen toen de politie hem zocht.

De officier gelooft niet dat de aangifte tegen de imam onderdeel is van een complot van zijn tegenstanders. Ze wees erop dat het slachtoffer geen leven meer heeft op school, vanwege de pesterijen van leeftijdgenoten. Bovendien heeft zijn vriendin hem vanwege de ontuchtaffaire laten vallen. Het is ondenkbaar dat het slachtoffer dat alles wil ondergaan, alleen maar om de tegenstanders van de imam te helpen.

Met dank aan Mowiek, Beuzebelder voor de submit.