PSV boos over 'geinig' NOS-filmpje

PSV is op zijn zachtst gezegd niet blij met een door de NOS in scène gezet filmpje. In het filmpje rijdt PSV-speler Kenneth Perez weg bij de Amsterdam ArenA en beledigt zijn vorige werkgever Ajax door het afscheidsgeschenk van de club kapot te gooien op het asfalt. Gisteravond was het filmpje in Studio Voetbal te zien.

In het gewraakte filmpje waar het programma mee werd afgesloten, speelde een acteur de rol van Perez. Nadat de Deen bij zijn afscheid in de Arena was uitgefloten (echte beelden), scheurde de acteur die Perez speelde in een auto weg en gooide het beeldje van de Griekse held Ajax uit het raam. Onderwijl klonk uit de autoradio Guus Meeuwis met een ode aan Brabant.

Jan Reker, de algemeen directeur van PSV, heeft een brief gestuurd aan de NOS-directie waarin hij zijn onvrede laat blijken. ''PSV is van mening dat een landelijk journalistiek instituut als de NOS dit niet kan maken. Niet naar de speler, niet naar PSV, niet naar Ajax, niet naar de supporters van beide clubs en niet naar de kijkers van het programma Studio Voetbal. In het geacteerde fragment ontbreekt immers elke context en de consequenties van deze actie dienen niet onderschat te worden. De speler is al uitgefloten bij zijn afscheid in Amsterdam en zal de komende seizoenen meerdere malen geconfronteerd worden met zijn oude club, waartegen hij géén wrok koestert zoals u in scène zet.
[....]
PSV duldt dit soort uiterst verwerpelijke en onaanvaardbare praktijken niet. Wij eisen vandaag excuses van de NOS in al haar uitzendingen plus teletekst van vandaag en ook bij aanvang van de eerstvolgende uitzending van Studio Voetbal. Tevens eisen wij onmiddellijke verwijdering van het filmpje van internet''
, aldus Reker in een verklaring die ook op de website van PSV is gezet.



Link: volledige uitzending van Studio Voetbal, het filmpje staat helemaal aan het eind.

Update: De NOS noemt het filmpje in een reactie satire, maar komt PSV deels tegemoet door het van internet te halen. Nu staat het nog in de gelinkte uitzending. Maar mocht het weg zijn, dan staat bij Dumpert.nl nog een kopie van het filmpje.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.