Rapper Appa werkt voor Justitie

BinnenlandsRapper Appa, de 24-jarige Rachid el Ghazoui uit Amsterdam tegen wie Geert Wilders aangifte heeft gedaan wegens bedreiging, blijkt voor Justitie te werken. Dagblad De Pers schrijft dat de man achter de Youtube hit 'Schijt aan de overheid' jonge gevangenen coacht. Hij gebruikt daar ook hiphop bij.

Op de dag dat Appa in de krant liet weten Wilders aan te pakken als hij hem ooit tegenkomt - ''Dan is-ie van mij. Ik zweer je'' - had hij zijn eerste klus in een jeugdinrichting. Daar voerde hij gesprekken met gedetineerde jongeren. Appa is niet verbaasd dat Justitie hem nu inhuurt. ''Die jongens in de gevangenis luisteren niet naar de overheid, wel naar mij.''

Wat betreft de bedreiging van Wilders nuanceerde Appa zijn uitlatingen dit weekend. Hij blijft er bij het niet erg te vinden als Wilders middels een schot door zijn hoofd het zwijgen wordt opgelegd, maar hij stelt nooit te hebben gezegd dat hij hem iets fysieks aan zou doen. ''Waar stond dat dan? Kan je mensen tegenwoordig niet meer aanpakken met woorden als je een moslim bent?'' Op 3FM zei de rapper overigens dat hij Wilders wel in zijn gezicht zal spuwen mocht hij hem tegenkomen. Maar schijnbaar vind Appa dat niet onder fysiek geweld vallen.

Overigens zou Appa eerder dit jaar optreden op notabene een wervingsdag van de Amsterdamse politie. Die trok de uitnodiging echter in nadat dagblad De Pers kritische vragen over de rapper stelde.



Jongerencoach


Ik heb sgait...