Geert Wilders mogelijk 30 zetels in peilingen

Icoon PolitiekVolgens Maurice de Hond overweegt bijna ťťn op de vijf Nederlanders op de Partij van de vrijheid te stemmen. Elf procent van de Nederlandse bevolking zou op de PVV stemmen als vandaag verkiezingen zouden worden gehouden.

Acht procent zegt 'mogelijk' op de partij te gaan stemmen. Daarmee zou de partij op 30 zetels in de Tweede Kamer komen te staan. In de peilingen komt de partij echter niet verder dan 18 zetels. De SP doet het iets slechter en zou ťťn zetel verliezen en uitkomen op 23 zetels. De partij voor de dieren zou er ťťn zetel bij krijgen en op 3 komen.

Geert Wilders pleitte woensdag in een open brief in De Volkskrant voor een verbod op de koran. Haagse politici verwezen het voorstel massaal naar de prullenbak. Advocate Els Lucas deed naar aanleiding van de brief aangifte voor het aanzetten tot haat tegen moslims. Driekwart van de Nederlanders is tegen een verbod op de koran, zo bleek donderdag uit een peiling, ook van De Hond. Negentien procent van de bevolking ziet wel wat in een verbod van het heilige boek van de islam.

Met dank aan NoNaMe85, mouthman, Beuzebelder, Aka-Zigor voor de submit.