UCI haalt hard uit naar ASO

Icoon WielrennenDe internationale wielrenunie (UCI) heeft hard uitgehaald naar de organisatie van de Tour de France (ASO). Vandaag werd namelijk een rapport verspreid, waarin de handelingen van de ASO, tijdens de Ronde van Frankrijk, worden veroordeeld.

"Het is niet logisch om aan de ene kant meer dopingcontroles te willen en aan de andere kant de UCI verwijten te maken als er succes wordt geboekt met de controles", was te lezen in het communiquť.

"Voor de ASO is de dopingstrijd alleen geslaagd als haar imago niet wordt besmeurd. Wanneer de resultaten de Tour pijn doen, verlagen ze zich tot onzin. Het lijkt erop alsof de ASO liever een winstgevende Ronde heeft dan een Ronde die zuiver is", stond er ook nog in beschreven.

Christian Prudhomme, de grote baas van de Ronde van Frankrijk, pleitte tijdens de afgelopen editie nog voor het ontslag van de voltallige top van de UCI. "Met de UCI deden we in april een dringende oproep aan de teams om geen verdachte renners aan de Tourstart te brengen", aldus de Fransman. "Pas op 19 juli horen wij van de UCI van de verdachtmakingen tegen Rasmussen. Hoe kan zoiets? De UCI wist bijvoorbeeld dat Rasmussen niet in Mexico verbleef, maar in ItaliŽ. Ongelooflijk dat ze dat tegen ons niet gezegd hebben."

Voor het laatste wielernieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Wielermanager!