UEFA geeft AS Nancy officiële waarschuwing

Icoon UEFA CupAS Nancy heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) alsnog een officiële waarschuwing ontvangen. Aanleiding hiervoor waren de rellen rondom het duel tussen de Franse club en Feyenoord. De bond heeft namelijk onderzoek gedaan naar de kaartverkoop bij het stadion van de Fransen.

In eerste instantie werd Feyenoord als enige verantwoordelijke aangewezen. Dit had als gevolg dat de ploeg vorig seizoen werd uitgesloten van Europees voetbal. De ploeg stond later, bij de beroepscommissie van de UEFA en het Internationale Hof voor Sportarbitrage (CAS), volledig machteloos.

Feyenoord waarschuwde AS Nancy namelijk voor zogenaamde supporters die niet deelnamen aan de strenge uitkaartregeling van de club. Op grote schaal zouden deze lieden naar Frankrijk zijn afgereisd om hier alsnog aan een kaartje te komen. De Rotterdamse club kon de verantwoordelijkheid voor deze onbekende personen niet waarborgen en werd op basis van de UEFA-reglementen gestraft.

Pas later startte de UEFA een onderzoek naar AS Nancy, dat inmiddels ook een waarschuwing heeft ontvangen. De Franse ploeg wordt namelijk verweten dat er onvoldoende overleg met Feyenoord is geweest. Eerder was namelijk afgesproken dat de loketten op de wedstrijddag gesloten zouden zijn, maar dit bleek op de dag zelf niet het geval te zijn.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!