Behandelcentrum voor nagelbijters

nagelbijtenGoed nieuws voor mensen die op hun nagels bijten en daar van af willen: in Venlo opent binnenkort het eerste behandelcentrum ter wereld voor nagelbijters. Dit maakte directeur Alain-Raymond van Abbe van het instituut voor pathologische onychophagie (IPO) vandaag bekend.

Zijn kenniscentrum heeft in de afgelopen twee jaar een hulpmiddel ontwikkeld dat individueel bij de nagelbijter wordt aangemeten. Met het hulpmiddel is het nagelbijten onmogelijk. De basisbehandeling duurt een paar uur, en binnen vier weken zou men genezen moeten zijn van de kwaal. De behandeling had bij 98 procent van de proefpersonen succes. Slechts een enkeling valt terug in zijn oude gewoonte zegt van Abbe.

Het Onychophagie-Centrum (O-Centrum) zal het hulpmiddel als eerste toepassen en is volgens de oprichters uniek in de wereld. Het centrum is deze maand al operationeel en gaat waarschijnlijk in september officieel open. Volgens van Abbe zijn er ongeveer twee miljoen inwoners van Nederland die op hun nagels bijten. Uit recente onderzoeken blijkt dat 15 procent van de volwassenen, 33 procent van de peuters en 45 procent van de pubers op de nagels bijt Er zou een lange wachtlijst zijn van mensen die geholpen willen worden.