Britse moslims boos over varkenslucht

OpmerkelijkWoede heerst er onder moslims uit het Engelse plaatsje Rugby vanwege de komst van een fabriek die hondenvoer gaat produceren. Voor de productie van hondenvoer wordt namelijk voor een groot deel gebruik gemaakt van varkensvlees. En bij het bereiden van het varkensvlees zal die lucht via de schoorstenen de lichamen van de lokale moslims bereiken, zo vrezen zij.

Moslims mogen van hun geloof geen varkensvlees eten. Zij menen dan ook dat hun recht op hun geloof is geschaad, en eisen dat de fabriek een andere locatie krijgt om te voorkomen dat de lucht van varkensvlees ''onze kleding en lichaam via de lucht zal vervuilen.''

Een woordvoerder van de te bouwen fabriek zegt reeds vele klachten te hebben ontvangen: ''We hadden dit probleem niet voorzien en nemen het serieus. Maar dit betekent dat ook Hindoes zouden kunnen protesteren omdat we tevens rundvlees gebruiken. We blijven aan de gang.'' Toch zal het Britse bureau dat belast is met gezondheids- en milieuzaken de kwestie onderzoeken.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.