Slimme Belg betrapt buurman als dief

Icoon OpmerkelijkEen snuggere student uit Elsene, België wist een inbraak in zijn kamer op te lossen met behulp van een zelf gebouwd systeem met een webcam. Nadat er al eerder bij hem was ingebroken besloot hij iets te fabriceren wat hem zou helpen ongewenste gasten te identificeren.

Hij installeerde bewegingsdetectoren die alles registreerden. Bij een inbraak werd zo het gezicht van de inbreker vastgelegd. Op het moment dat de student even een uurtje doorbracht in de bibliotheek was het al raak. Bij zijn terugkomst bleken er een pc en een modem gestolen te zijn. Toen hij de beelden van zijn webcam terugkeek, herkende hij zijn eigen buurman en een kennis van de buurman. De twee zijn aangehouden door de politie en ter beschikking gesteld aan het parket in Brussel.

Het is niet de eerste keer dat wij berichten over zaken die niet door de beugel kunnen en die worden opgelost met een webcam. Begin april werd een Rotterdamse huisbaas betrapt toen die samen met een maat verdachte dingen deed in een flat van twee studentes.