Cultureel centrum blijkt rovershol

PolitieHet gebouw waar stichting Cici Turks Cultureel Initiatief Centrum in Amsterdam zetelt, blijkt een waar rovershol te zijn geweest. Bij een inval in het pand aan de Hasebroekstraat in Oud-West trof de politie daar deze week onder meer gestolen speelgoed, geluids- en beeldapparatuur, drankautomaten, kleding en kentekenplaten aan.

Op last van burgemeester Job Cohen is het cultureel centrum nu gesloten. De politie heeft in verband met de vondst twee aanhoudingen verricht. De verdachten waren bezig met de verkoop van gestolen goederen. Gezien de aard van de gevonden spullen hebben de bezoekers van het centrum zich ook beziggehouden met het helen en stelen van auto's, aldus de politie.

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat desgevraagd weten dat het om een particuliere organisatie gaat, die niet door de gemeente werd gesubsidieerd.

Overigens werd in stadsdeel Westerpark deze week ook café Tom Hotdog dichtgetimmerd. Na een tip trof de politie daar een 'zeer grote' handelshoeveelheid hasj aan.