Tour de France: Casar wint 18e etappe

Icoon Tour de FranceDe achttiende etappe van de Tour de France, van Cahors naar Angoulême over 211 kilometer, is gewonnen door Sandy Casar. Michael Boogerd eindigde als vierde.

Om 12.31 uur vanmiddag vertrokken de 141 Tour-renners. Na 16 kilometer koetsen reed Michael Boogerd samen met Lefèvre,Willems en Casar weg uit het peloton. De kopgroep raakte gehalveerd nadat Willems en Casar bij een valpartij betrokken raakte toen een hond de weg op rende. Casar en Merckx, die uit het peloton was ontsnapt, wisten beiden weer aan te sluiten bij Boogerd en Lefevre en de voorsprong liep al snel op naar ruim zeven minuten. Na 56 kilometer was dit al opgelopen tot meer dan tien minuten.

De vier reden flink door, en leken de zege te hebben van het peloton dat het rustig deed. Met nog 98 kilometer voor de boeg was het verschil 14,5 minuut. en dat liep uit naar ruim zeventien minuten. In de laatste veertig kilometer van de wedstrijd liep dat langzaam terug. Boogerd reed nog lek op 23 kilometer voor de meet, maar zijn drie medekoplopers wachtten op de Nederlander totdat hij zich weer kon aansluiten. Vijftien kilometer van de meet was de voorsprong al geslonken naar iets meer dan elf minuten. Boogerd viel in de laatste kilometers aan, maar hij werd teruggepakt.

In de laatste kilometer van de rit ontsnapte Casar, en hij werd niet meer teruggepakt door de drie anderen. Boogerd eindigde als vierde. Het peloton kwam na ruim acht minuten over de meet. De sprint daarvan werd gewonnen door Tom Boonen. Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!