Amerikaans trio vrijuit voor necrofilie

Icoon ShockingDrie Amerikanen die vorig jaar in de Amerikaanse staat Wisconsin werden gearresteerd na het hebben van seks met een opgegraven vrouwenlijk, zijn niet veroordeeld. Seks met doden (necrofilie) is in die staat namelijk niet strafbaar dus de rechter kon geen grond voor een veroordeling vinden, zo meldt Het Laatste Nieuws (HLN).

De tweelingbroers Nicholas en Alexander Grunke en hun vriend Dustin Radke hadden toegegeven dat ze het lijk opgegraven hadden van een vrouw en er seks mee hadden. Ze waren op het idee gekomen nadat ze er in de krant over gelezen hadden.

Als het aan senator Dale Schultz ligt wordt necrofilie overigens snel strafbaar. Hij wil de wet aanpassen en straffen opleggen tot zes jaar cel en een geldboete.

Overigens vermelden berichten uit de buitenlandse pers uit 2006 een iets ander verhaal dan Het Laatste Nieuws meldt. De drie zouden zijn gearresteerd toen ze op een begraafplaats op het punt stonden het lijk op te graven van de 20-jarige Laura Tennessen, die een paar dagen ervoor bij een motorongeluk was omgekomen. Ze hadden ook al condooms ingeslagen voor hun morbide plan. Het idee zou afkomstig zijn geweest van Nicholas Grunke.

Het trio werd toen vastgezet op poging tot diefstal van een lijk en het beraamde plan om daar seks mee te hebben. Overigens kenden de drie de dode vrouw niet persoonlijk. Wel kreeg Nicholas Grunke een groot verlangen naar de overleden Laura, toen hij haar foto in een krant zag staan bij de overlijdensberichten.

Aanvulling: Tweede gedeelte van het bericht klopt. Het ging om vrijspraak na een mislukte poging tot necrofilie, zo berichtten Amerikaanse media gisteren.Boven lijkenneuker in spe Nicholas,
onder Dustin en Alexander