Justitie vervolgt vrouw die tasjesdief doodreed

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat de vrouw vervolgen die begin 2005 in Amsterdam-Oost een 19-jarige tasjesdief doodreed. Dat maakte een woordvoerster vandaag bekend.

Ali el B. griste op de avond van 17 januari aan de Derde Oosterparkstraat met een metgezel een tas uit de auto van Germaine C. Het tweetal vluchtte op een brommer. De automobiliste reed achteruit achter de jongens aan en raakte hen daarbij. El B. kwam klem te zitten tussen de auto en een boom en overleed. Na het incident in liepen de emoties onder familie en vrienden van de tasjesdief hoog op.

Dat justitie meer dan twee jaar na dato tot vervolging over gaat, is het gevolg van onderzoek. Zo vond er op 21 maart van dit jaar nog een reconstructie plaats op de plek van de aanrijding. Ook de ernst van het incident speelt een rol bij de beslissing, aldus de zegsvrouw van het OM.

C. werd destijds aangehouden, maar kwam al snel weer vrij. De rechter-commissaris oordeelde dat er onvoldoende aanwijzingen waren voor opzet en het bewust nemen van een onaanvaardbaar risico. Het OM ging hier toen niet tegen in beroep.

De advocaat van de familie van El B. stapte in maart van dit jaar nog naar het Gerechtshof met het verzoek justitie te dwingen over te gaan tot vervolging van C. Het hof had zich hier nog niet over gebogen.

Justitie verwacht dat C. in het najaar voor de rechter verschijnt.

Met dank aan neegij voor de submit.