Lerares stopt stoute leerlingen in vijver

Een Maleisische lerares op een kostschool heeft bij wijze van straf honderdzeventig leerlingen een half uur tot hun nek in vies viswater laten hurken. De tienermeisjes kregen de straf omdat zij ondanks herhaaldelijk waarschuwen hun met bloed doordrenkte maandverbanden in de WC bleven gooien.

De 27-jarige Wee Yim Pien, lerares Engels en hoofd van de school in Serawak op het eiland Borneo vertelde over de unieke straf in krant The Star. Pien moest zich namelijk verdedigen omdat er ophef over de lerares was ontstaan nadat plaatselijke kranten foto's over het incident hadden gepubliceerd. Jimmy Kiu, voorzitter van de medezeggenschapsraad en verantwoordelijke van de catering van de school, had de foto's uit protest opgestuurd.

Volgens Kiu regende het keihard toen de meisjes in het water zaten, wat vele zieke tieners tot gevolg had. Ook hebben diverse meisje uitslag gekregen van het smerige water. Pien ontkent in alle toonaarden dat het water smerig zou zijn. Volgens haar wordt er geregeld in het water gewassen en organiseert de school er weleens een hinderniswedstrijdje. De minister van Onderwijs zal zijn licht over de zaak laten schijnen.