Paddo-toerist scheurt over camping

Een 27-jarige Deen is afgelopen weekend met zijn auto over een camping in Amsterdam gescheurd na het gebruik van alcohol, het roken van enkele joints en het eten van een paddo. Daarbij reed hij rakelings langs een aantal tentjes waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

De Deen ging vrijdag met een paar vrienden naar de binnenstad van Amsterdam. Eerst sloeg hij een paar glazen drank achterover, blowde wat en gebruikte in een coffeeshop een verse paddo. Toen hij in de nacht van vrijdag op zaterdag terugkeerde op camping Zeeburg in het oosten van Amsterdam stapte hij in zijn auto en begon aan een dollemansrit over het terrein.

De campinggasten zijn aan een ongeluk ontsnapt, aldus de Amsterdamse politie vandaag. De toerist reed eerst met volle vaart over enkele betonblokken heen. Daarbij verloor hij enkele onderdelen van de auto, waaronder de bumper. Vervolgens scheurde de man langs enkele tentjes en reed weer over de betonblokken heen. De Deen verloor daarbij de macht over het stuur en kwam tot stilstand in de bosjes, op enkele centimeters afstand van een camper en een wateraftappunt.

430 euro boete
Ontwaakte campinggasten konden de buiten zinnen zijnde man in bedwang houden totdat de politie arriveerde om hem te arresteren. Hij is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de rit waren agenten nodig om de ziekenbroeders te helpen de dolleman onder controle te houden.

Nadat hij uit zijn roes was ontwaakt, mocht de Deen na het betalen van 430 euro boete weer gaan. Ook moest hij aan de campingeigenaar een schadevergoeding van 20 euro betalen. De man verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van de woeste rit over de camping.

De VVD kwam vorige week met het pleidooi om paddo's op lijst één van de opiumlijst te zetten vanwege de toenemende incidenten na paddogebruik.