Rasmussen uit Deense nationale ploeg gezet

Icoon WielrennenDe Deense wielrenbond heeft Rabobank-renner Michael Rasmussen uit de nationale Deense ploeg gezet. De huidige drager van de gele trui in de Tour kan hierdoor niet naar het WK en ook niet naar de Olympische Spelen volgend jaar, waar hij als mountainbiker actief wilde zijn.

De Deense wielerbond besloot tot de maatregel omdat Rasmussen te vaak heeft verzuimd aan te geven waar hij zich bevindt. Renners moeten altijd laten weten waar ze verblijven om 'out-of-competition'-dopingcontroles mogelijk te maken.

De Deense bond zegt Rasmussen meerdere malen gewaarschuwd te hebben omdat hij niet of te laat meldde waar hij was. Dat kan duiden op het ontlopen van controles. Rasmussen zelf verklaarde voor de etappe van vandaag in de Tour dat hij maar ťťn waarschuwing heeft gehad. Hij zei ook dat hij het hele gebeuren overdreven vindt. "De zaak wordt uit zijn proporties getrokken", aldus Rasmussen.

"Het is voor mij geen nieuws. Ik neem de UCI niets kwalijk. Ik ben zelf te kort geschoten in de communicatie. Ik ben echter een van de vele renners die een waarschuwing heeft gekregen voor dit soort dingen. Ik ben nog nooit positief bevonden. In juni ben ik nog buiten de competitie om gecontroleerd en die controle was ook negatief."

De directie van de Tour de France denkt er niet over de Deen uit de koers te halen. Tijdens een persconferentie nam Tourdirecteur Christian Prudhomme Rasmussen niets kwalijk, wel gaf hij de Deense wielerbond een draai om de oren. "Rasmussen heeft op 29 juni al een waarschuwing gekregen. Waarom wordt de Deense bond nu pas wakker, nu hij in het geel rijdt?"

Het laatste nieuws over de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!