Geheel Jong Chili gearresteerd

Icoon VoetbalDe gehele voetbalselectie van Jong Chili is afgelopen nachtáin Toronto gearresteerd wegens geweldpleging tegen de politie. Na de nederlaag tegen ArgentiniŰ (0-3) in de halve finales van het wereldkampioenschap onder 20 jaar liep de situatie in en buiten het stadion volledig uit de hand.

De Canadese politie zette 21 spelers enkele uren vast. Niemand van de Chileense selectie is na vrijlating in staat van beschuldiging gesteld.

Chili beŰindigde het duel met negen man. De ploegleiding beklaagde zich na afloop over de Duitse arbiter Wolfgang Stark, die na het eindsignaal moest worden beschermd tegen woedende Chileense spelers. Op weg naar de spelersbus bij het stadion raakten de Chileense voetballers slaags met de Canadese politie. Journalisten werden door bewakers van de ongeregeldheden weggeleid.

Diverse spelers van Chili raakten bij de schermutselingen gewond. De spelersbus raakte zwaar beschadigd en moest worden weggetakeld. De wereldvoetbalbond FIFA stelt een onderzoek in naar de incidenten in Toronto.

Titelhouder ArgentiniŰ speelt zondag in de finale van het jeugd-WK tegen TsjechiŰ, dat Oostenrijk met 2-0 versloeg. Het toernooi in Canada is een groot succes. Met ruim 1,1 miljoen toeschouwers heeft het WK onder 20 jaar het bezoekersrecord van Mexico 1983 al voor de slotdag gebroken.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.