Overheid vernietigt 900.000 hittestickers

Icoon GezondheidDe overheid heeft 900.000 informatiestickers laten vernietigen omdat de inhoud onjuist was. Het betreft zogenoemde 'hittestickers' die in het kader van het nationale hitteplan worden verspreid onder huisartsenposten, gezondheidsdiensten, bibliotheken, zorginstellingen en apotheken.

Op de stickers stond dat het drinken van warme dranken als koffie en thee uit den boze is tijdens een hittegolf. Deskundigen waren achteraf echter van mening dat het drinken van een warm drankje geen kwaad kon. De stickers waren inmiddels al gedrukt en konden zodoende de vuilverbranding in.

Een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid stelt dat het voorlichtingsmateriaal moest worden aangepast 'na gewijzigd inzicht'. ''De campagne richt zich vooral op ouderen. Het gevaar bestaat dat als je koffie en thee ontraadt, zij helemaal niets meer drinken.''

In de paramedische hoek wordt besmuikt gelachen om het geblunder. ''Als het warm is en je drinkt met mate koffie of thee ga je echt niet zomaar dood'', zo valt te beluisteren onder hen.



De goede versie