Jongetje wil alleen met de trein naar Ameland

Een achtjarig jongetje van het Waddeneiland Ameland was blijkbaar flauw van het logeerpartijtje bij opa en oma, want de deugniet wilde alleen met de trein terug. Vanuit het Groningse Zuidbroek was hij moederziel alleen op de trein richting Groningen gestapt.

Bij Hoogezand werd hij onderschept door een conducteur. Aangezien hij geen kaartje bij zich had, werd hij in Groningen uit de trein gezet. Hier wachtte de politie hem op. Bij de ondervraging was het ventje weinig spraakzaam. Het enige waar het jongetje op in wilde gaan, waren de vragen wanneer hij werd geboren en zijn adres op Ameland.

Een getuige bleek echter het ventje te hebben zien instappen in Zuidbroek. Hierop werd het ventje door de politie naar het dorpje gebracht. Vanaf het station aldaar wist hij de agenten de weg te wijzen. Onderweg werd het groepje aangesproken door een bezorgde man. Het bleek hier te gaan om de vader van het ventje.

De jongeman is een echte wereldreiziger. Hij besloot een eindje te gaan fietsen vanaf het huis van zijn grootouders, en is daarna op de trein gestapt. Als troost vanwege zijn verstoorde uitstapje, kreeg de jongen van de agenten een knuffelbeer.